ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ'NDE KARİYER GÜNLERİ

Neriman Ülsever: Başkalarının hayalini yaşamayın, kendi hayalinizi yaşayın” -

30.01.2014 10:29:41 0
ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ

Sabancı Holding İK Başkanı Neriman Ülsever’den gençlere: “Başkalarının hayalini yaşamayın, kendi hayalinizi yaşayın”

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Kariyer Günü’ etkinliklerine 26 meslekten uzmanlar katıldı. Öğrencilerin meslekleri daha yakından tanıması amacıyla düzenlenen Kariyer Günü’nün açılışında Sabancı Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Neriman Ülsever gençlere merak ve heyecanlarına sahip çıkmalarını tavsiye etti.

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi tarafından, öğrencilerin meslekleri daha yakından tanıma ve meslek seçiminde doğru tercihte bulunmalarına katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen "Kariyer Günleri" gerçekleştirildi. Her meslek için farklı seans ve sınıfların ayrıldığı eğitimlerde hukuktan psikolojiye, işletmeden finansa, reklamcılıktan gazeteciliğe, mühendislikten mimarlığa, diş hekimliğinden moda tasarımına kadar 26 iş kolu uzman konuklar tarafından öğrencilere anlatıldı. Konuklar, deneyimlerini ve kariyer basamaklarını öğrencilerle paylaşarak, meslek seçimlerine ışık tuttular.

 

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği Kariyer Günleri’nin açılış konuşmasını Sabancı Holding İnsan Kaynakları Bölümü Başkanı Neriman Ülsever yaptı. Ülsever, ‘İş Hayatı Farkındalığı’ konulu açılış konuşmasında, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin hayata çok farklı bir kulvarda başladığının ve tüm öğrencilerin bunu bilmekle yükümlü olduğunun altını çizdi. 2013 yılında 143 mezun veren okuldan, Türkiye çapında ilk yüze 13 öğrenci, ilk bin kişi arasına ise 46 öğrenci girdiğini söyleyerek okulun başarısına dikkat çekti. Neriman Ülsever, “Günümüzde bilgiye ulaşmak zor değil, önemli olanın içimizdeki öğrenme merakı ve heyecanını ayakta tutmak. Okuyarak öğreneceksiniz ama merak sizi canlı tutar. Öz disiplin, duyguları ve düşünceleri geliştirir, daha büyük hedefler için kısa vadeli güdülerden geri durabilmeyi sağlar. Hayat boyu tercih yapacaksınız ve karar alacaksınız ve o kararlar sizi siz yapacak. Önemli olan sizin ne istediğiniz. Başkalarının hayallerini yaşamayın kendi hayalinizi yaşayın.” dedi.  

 

Meslek seçiminin önemli olduğuna dikkat çeken Ülsever, “Meslek seçimlerinizi yalnız isteklerinizle, hayallerinizle yönetmeye çalışmayın. Güçlü taraflarınızı, yeteneklerinizi kullanın. Meslek seçimlerinize yalnız para ve statü olarak bakmayın. Mesleğiniz sevdiğiniz alan olsun. İş dünyasının sınırları bu ülke değil.  Bütün dünya artık size açık ve artık siz nerede olmak istiyorsanız orada olabilecek gücünüz var, yeter ki bu doğrultuda hareket edin. Kendinizi sınırlamayın, kendinizin farkında olun. Sınırlarınızı zorlayın, meslek dışında büyük resmi görmeye çalışın” diye konuştu. Ülsever sözlerine son verirken, kurumlarda fark yaratan üç kaynağın, insan, inovasyon ve teknoloji olduğunu belirterek, “Çevresini, geleceğini iyi okuyan organizasyonlar başarılı olur” dedi.

 

 

 

 

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi

1876 yılında kurulan Üsküdar Amerikan Lisesi, kazandırdığı güçlü akademik donanımın yanı sıra öğrencilerini sosyal ve entelektüel açıdan da geliştirmek konusunda kanıtlanmış başarısı ile, Türkiye’nin en köklü okullarından biridir. Etkili iletişim becerilerine sahip, özgüvenli ve İngilizce’ye ana dili kadar hakim bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Üsküdar Amerikan Lisesi ayrıca öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarına ve bunu bir yaşam biçimi olarak benimsemelerine büyük önem verir. Öğrencilerine özgür düşüncenin hakim olduğu demokratik, destekleyici ve dayanışmayı teşvik eden bir ortam içerisinde eğitim veren okulda gençler her alanda inisiyatif almaya ve sorumluluk üstlenmeye yüreklendirilir. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin en belirgin özelliklerinden bir diğeri de mezunlarının birbirlerine ve okullarına yaşam boyu duydukları bağlılık ve verdikleri destektir.

Üsküdar Amerikan Lisesi, Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı bir kuruluştur.

Sağlık ve Eğitim Vakfı

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), 1968 yılında İzmir ve Tarsus Amerikan Koleji ile Üsküdar Amerikan Lisesi`nin (Amerikan Okulları) mezunları tarafından kuruldu. Türkiye`ye hizmet ilkesiyle kurulan vakıf, kendisine bağlı kurumların hizmet kalitesini üstün ve sürekli kılmayı amaçlıyor. SEV`e bağlı kurumlar: Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, Özel Tarsus Amerikan Koleji, Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu, Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu, Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulu, SEV Matbaacılık ve Yayıncılık Eğitim Ticaret A.Ş ve Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi.

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49